Közösségi oldalak

Oszteoporózis és séta

…a séta azoknak az idősebb csontritkulásban szenvedőknek alkalmas különösen, akik most kezdenének el tornázni. A séta hatására bekövetkező csontsűrűség növekedés a gerincoszlopot terhelő hatásnak tudható be…

 …

.

.

Oszteoporózis és tánc

A legfontosabb dolgok egyike, amit a csontritkulásos beteg a saját érdekében meg tud tenni, a tánc - a tánc pedig öröm, a mozgás jótékony formája. A tánc megmozgatja az egész testet - ami a legfontosabb, a csontozatot is.

.

.

Ne ess, ne törj!

A csontritkulásos csonttörések, elsősorban idősebb korban, az elesések következményeként jönnek létre. Felmérések szerint a 65 év felettiek 30%-a évente legalább egyszer, de sok esetben többször is elesik?

.


Idősödés

Az idősödés,  egy szervezet, vagy egy tárgy változásainak kumulálódását jelenti az idő múlásával. Humán vonatkozásban a fizikai, fiziológiai és szociális változások multidimenzionális folyamatát értjük alatta…

.

.

.

Vidám betegoktatás

A vidám betegoktatás szerepjátékokkal, a betegek bevonásával egy egyedülálló, innovatív formája az egészségügyi kultúra javításának,  a betegek szamara fontos ismeretek átadásának, amiben  az emberi gyarlóság az idősödéssel járó aggodalmak is megfogalmazódnak.

.

.

Oszteoporózis Google

A Google Hírek által a világ minden tájáról összegyűjtött hírforrásokból származó, átfogó és naprakész információk.