Meséld el a történetedet

Gyógytorna klubunk működése ? ahogy én látom

Bálint Ferencné

a Baleseti Sebészet Osteoporosis Klubjának összekötője

2009. április  6.

Mindenek előtt köszönjük Dr. Péntek Irén adjunktusnőnek és Dr. Kricsfalusy  főorvos úrnak, hogy kifogyhatatlan lelkesedéssel és szeretettel tervezik klubnapjaink programját. Köszönjük Médikének és Mártinak az előadásokat kiegészítő mókás és különleges tornagyakorlatokat, thaiföldi beszámolókat.

Visszatérve még a balatonfüredi Osteoporosis Civil Fórumra, ahol jó életmód és gyógyszeres tanácsok mellett nekem az Endrei Judit vezette Fórumon a pozitiv életszemléletre buzdítás tetszett legjobban. Hiszem és vallom, fontos, hogy a test és a lélek egyensúlyban legyen, mert akkor könnyebben elviseljük korunk kihívásait, életünk kisebb-nagyobb problémáit.

Klubéletünk 2008.IX.29-én folytatódott Dr. Folly Gabriella kardiológus előadásával, amit 26-an hallgattunk meg.

Következett X.18-án az Állatkertbe kihelyezett, nagyon emlékezetes klubnapunk. Szombat és munkanap volt, mi pedig 19-en fáradhatatlanul élveztük Csépány Balázs gyűjteményi igazgató úr több mint 3 órán át tartó lelkes vezetését. Ez az alkalom is azok közé tartozik, amikre nagyon jó szívvel gondolunk majd vissza.

Dr. Patkó Katalin orvos-természetgyógyász XI.3-án próbálta elmondani, hogy az orvosi munkát miként egészíti ki a természetgyógyászat. Külön véleményem szerint ez csak akkor működik, ha a természetgyógyász nem akar orvosnak látszani, hanem tudását alárendeli az orvosi munka segítésének, kiegészítésének. Tudom, sokan vitatkoznának velem, főleg azok, akik először természetgyógyászhoz fordulnak és csak később orvoshoz. Az előadást 20-an hallgattuk meg.

Karácsonyi klubnapunk XII.17-én különösen bensőséges volt. A Főorvos úr azzal szerzett örömet nekünk, hogy lelkesen velünk énekelte a szép karácsonyi dalokat. Az alkalomhoz illő vers meghallgatása után szerényen megajándékoztuk egymást. A  vezetőségen kívül 29-en voltunk jelen.

2009 első klubnapján, I.26-án Dr. Kádas Zsófia a demenciáról, ismertebb nevén az Alzheimer-kórról tartott érdekes és nagyon jó előadást. Dr. Holics Eszter még kiegészítette ismereteinket az osteoporosisról is. 26-an voltunk jelen.

2009.II.16-i klubnapunk több szempontból is emlékezetes volt. Dr. Szokoly Miklós főorvos úr a visszér-betegségről tartott gyakorlati előadást. Zalatnai Klárinak sok munkája és egy-két konferencia közben sikerült eljönni hozzánk. Köszönjük neki a thaiföldi konferenciáról tartott szóbeli és vetített beszámolóját, amit 26-an lenyűgözve hallgattunk meg.

Farsang lévén, Márti kezdeményezésére álarc-bemutatót tartottunk, persze nagy nevetések közepette. Az első három helyezettnek Márti díjakat adott át.

Március 16-án kihelyezett klubnap keretében az Operaházat látogattuk meg vezetéssel. Valószínűleg mindannyian voltunk már az Operában, de nagy élmény volt szakszerű és lelkes vezetéssel látni a már sokszor megcsodált és a legszebb operaházak között is előkelő helyezést elért Operaházunk olyan termeit, amelyeket előadáson nem láthattunk. 26-an köszöntük meg az élményt a kedves Edinának.

Március 29-én, vasárnap este a Szent Anna templomban egy szép hangverseny keretében hangolódtunk rá a nagyhét elkövetkező történéseire. Nekem a legszebb az volt, hogy felekezeti hovatartozástól függetlenül 12-en voltunk ott a Batthyány téren. Köszönöm mindannyiótoknak, akik zuhogó esőben a város különböző részéből, messziről is eljöttetek késő este.

További terveink: az OROM után Balatonfüreden talán megint lesz Civil Fórum. Májusban Molnárné Edit vezetésével a Fiumei úti temetőbe tervezünk látogatást két részletben. Országunk nagy halottainak sírjánál akarunk kegyeletteljes megemlékezést tartani. A második részt szeptemberre tervezzük.

Létszámunk időközben 46-ra emelkedett, s úgy néz ki, hogy újabb tagok is szeretnének csatlakozni hozzánk.

Jó lett volna, ha társaim is kiegészítik előző összefoglalómat, mert akkor talán színesebb képet mutathatnánk klubéletünkről.

Az optimista életszemlélet jegyében kívánok mindenkinek jó egészséget és jó csontokat!