Vezetőség

Zalatnai Klári  elnök

1968-ban szereztem gyógyszerészi diplomát. 1968 és 1981 között az Országos Gyógyszerészeti Intézet tudományos munkatársaként dolgoztam, ezt követően pedig a Sandoz Információs Központ tudományos munkatársa lettem. 1988-tól 2000-ig először termékigazgatói, majd termékcsoport igazgatói, végül üzletág igazgatói tisztséget töltöttem be a Sandoz Pharmánál illetve a Novartis Hungáriánál.

Nyugdíjazásom után üzletviteli tanácsadóként tevékenykedtem a Novartis Hungáriánál, majd az Aventis Pharmánál 2003-tól 2005 - ig.

Az ORFI Osteoporosis Alapítványának és a Csont és Ízületi Betegségek Korai Megelőzésére Alapítványának kuratóriumi tagja és Egészséges Öregedés Tudományos Egyesület titkára vagyok. Tagja vagyok a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaságnak.

Az Osteoporosis Betegek Magyarországi Egyesületének egyik alapító tagja vagyok. 1999 - től elnökhelyettesi, majd 2004 – től elnöki feladatokat látok el.

Férjnél vagyok, két lányom (Réka és Zsuzsi) és három unokám (Kitti,  Dalma és Lexi - kislány és Melbournben élnek) van.

dr. Barna Judit orvos elnökhelyettes

Több mint 40 éve végeztem el az orvos egyetemet Budapesten, és 1970 óta vagyok reumatológus szakorvos. Ezekből a tényekből két következtetést lehet levonni:

  1. nem vagyok már fiatal,
  2. volt időm gyakorolni a szakmát.

Az első 8 évemet az ORFI-ban (Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet) töltöttem, és – szerencsémre – kiváló klinikusoktól tanulhattam meg a szakmát.

1974-től 2007-ig, tehát 33 évig dolgoztam a Kútvölgyi Kórház Rendelőintézetében (valaha Központi Állami Kórház, jelenleg Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb), 1982-től, mint a Fizioterápiás Osztály vezetője. 10 évig irányítottam az Oszteoporózis Centrumot is.

Mint minden reumatológus, foglalkozom a heveny és idült mozgásszervi kórképekkel a nyakfájástól a podagráig (a láb I. ujj /öregujj/ köszvényes gyulladása). Ez azt jelenti, hogy a nyak- hát- és derékfájás, a váll, csukló, kéz kisízületi, térd és csipő fájdalmak okának kiderítése és a kezelése a fő profilom.

Az elmúlt 15 évben behatóan tanulmányoztam a csont anyagcsere betegségeket, melyek közül a leggyakoribb a csontritkulás. A csontritkulás következménye a csonttörés, mely fájdalmas, hosszadalmas és gyakran maradandó károsodással jár, nem ritkán halállal. Miután igen gyakori megbetegedésről van szó, (Magyarországon közel 1 millió emberrel lehet számolni), nagyon fontosnak tartom a korai diagnózis felállítását és a megfelelő terápia alkalmazását.

A betegek együttműködése döntő fontosságú egy ilyen élethosszig tartó betegségben, ezért 10 éve vezetek beteg klubot, és a Revita Rendelőben is folytatom a beteg-képzést. Ugyan ezen okból vállaltam el az Osteoporosis Betegek Magyarországi Egyesülete (OBME) alelnöki tisztét. Természetesen tagja vagyok a Magyar Reumatológusok Egyesületének, a Magyar Menopauza Társaságnak és a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaságnak.

Selmeczi Kovács Irén civil elnökhelyettes

.

.

.

.

.

Molnár Ferenc a Felügyelő Bizottság Elnöke